Nieuwe camperplaats in Bucheben in Oostenrijk

Met mooie foto’s op Campercontact presenteert Bergmoment zich als nieuwe camperplaats in Bucheben in Oostenrijk. De zes ruime camperplekken zijn de zogenoemde verborgen pareltjes van de Nederlanders Dick en Esther Meussen. De wandel- en fietspaden leiden je langs de Raurisvallei, watervallen, groene alpenweiden en natuurlijke bronnen.

IMG 0965

De nieuwe plek is volgens het stel uniek door de kleinschaligheid. De twee kochten in september 2021 Bergmoment, met vakantieappartementen die ze gerenoveerd hebben. Eerder hadden ze tien jaar een camping tussen Zwolle en Dalfsen en zo ontstond het idee om ook camperplekken te realiseren. Meussen legt uit: “In een idyllisch dal, weg van de massa, waar nog rust en ruimte zijn. Voor en na de activiteiten kun je genieten van de gezellige Stube, waar gasten een drankje nemen. Ook bieden we een broodjesservice aan. Ook zijn er almen en een buurtwinkel op loopafstand.”

De camperplaats ligt op 1144 meter hoogte en is goed bereikbaar met de camper. “Je hebt er fantastisch uitzicht op de bergen en de camperplaats ligt midden in de natuur, met veel mooie wandel- en fietsroutes, te veel om op te noemen”, zegt Meussen. Zo kun je in de Raurisvallei als schatzoeker op pad gaan in het spoor van de goudzoekers van lang geleden. Eeuwenlang was de vallei een centrum van de goudwinning. “Er zijn in het dal meer dan 300 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes, van makkelijk tot zwaar”, zegt Meussen. “Routekaarten liggen bij onze receptie en ze zijn ook online te vinden. En wij geven onze gasten graag tips over de vele mogelijkheden in het dal”, aldus Meussen.

De sitecode van camperplaats Bergmoment op Campercontact.com is 102822.