Stedelijke camperplaats in Haarlem

In Haarlem is onlangs camperplaats UrbanCamperSpot Haarlem & Zandvoort van start gegaan. De nieuwe locatie is vooral bedoeld als uitvalsbasis voor een dagje uit in de gezellige binnenstad, maar ook handig voor een bezoek aan het circuit van Zandvoort. Geen rust en groene weelde, maar juist de dynamiek van het bruisende stadsleven, stellen de initiatiefnemers Tim en Sandra Böhme. De NKC heeft geadviseerd bij de inrichting van de camperplaats.

IMG 0598

De camperspot is gelegen aan de rand van een woonwijk, op vijf minuten fietsen van het centrum van de stad, waar het ook ’s avonds goed toeven is, met een grote diversiteit aan restaurants, cafés, poppodia en concertgebouwen. Ook zijn er regelmatig evenementen, zoals Haarlem Culinair, Haarlem Jazz, Nationale Monumentendagen, Haarlem tapt, Proefpark Haarlem en diverse festivals zoals Bevrijdingspop, Dance Valley en Mysteryland.

Ook op fietsafstand zijn de Noordzee, bij Zandvoort en Bloemendaal aan Zee, de Kennemerduinen en Natuurpark Elswout. Vanuit het NS-station, op 800 meter van de camperspot, rijden regelmatig treinen naar Amsterdam en Zandvoort.

Parkeertarieven

De ondernemers kwamen op het idee voor de UrbanCamperSpot omdat zijzelf met opgroeiende kinderen vaak op zoek zijn naar een combinatie van stad en natuur. “En Nederland heeft weinig camperplaatsen dicht in de buurt van steden”, zegt Sandra Böhme. We hebben deze plek niet opgezet voor de rustzoeker die goedkoop wil overnachten, maar op mensen die van het bruisende stadsleven willen genieten. Die kunnen hier prima terecht.” Dat verklaart echter ook dat het overnachtingstarief aan de pittige kant is. “Maar met de huidige parkeertarieven in Haarlem ben je bij ons voor een dagje in de stad goedkoper uit.”

Deze camperspot is het hele jaar geopend, goed bereikbaar met de camper en heeft alle basisvoorzieningen. De sitecode van UrbanCamperSpot Haarlem is 103299.