Module maakt microcamper van Mercedes-Benz T-klasse

De Marco Polo-kampeermodule voor de afgelopen voorjaar geïntroduceerde T-klasse van Mercedes-Benz sluit naadloos aan bij de inzet van het merk op gezinnen en actieve mensen. De T-klasse transformeert daarmee van personenauto naar microcamper.

22C0257 001

De kampeermodule bestaat uit stijlvolle zwarte boxen die alles bieden wat nodig is om enkele dagen op pad te gaan. Zoals het tweepersoonsbed, dat 200 centimeter lang en 115 centimeter breed is en is uitgerust met schotelveren. Het matras is 10 centimeter dik en ligt overdag in de kofferbak. ’s Avonds is het matras over de achterbank te trekken, waardoor het bed gebruiksklaar is.

Tafel voor buiten


Tussen de achterbank en de voorstoelen kan overdag een tafel staan. Deze heeft een extra poot, waarmee de tafel ook buiten te gebruiken is. Alle ruiten zijn standaard uitgerust met verduisteringselementen en een ventilatierooster met hor. Op diverse plaatsen hangen opbergzakjes voor kleine spullen.

Om de kampeerauto compleet te maken, biedt Mercedes optioneel een keukenblok voor de T-klasse aan. Dit bestaat uit een koelkast van 15 liter, een gaspit en een spoelbak met een watertank van 12 liter. Servies, bestek, pannen en etenswaren vinden een plekje in een van de lades. De Marco Polo-kampeermodule met vijf zitplaatsen is vanaf eind dit jaar verkrijgbaar bij de Mercedes-dealers. Een variant met zeven zitplaatsen én een complete microcamper staan op de planning. Wat de module gaat kosten, is nog niet bekend.