Bürstner met oppompbare alkoof ANWB Camper van het Jaar 2023

De Bürstner Lyseo Galery TD 649 G heeft de titel ANWB Camper van het Jaar 2023 in de wacht gesleept. Dat is bekendgemaakt op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. De halfintegraal die vooral opvalt door de oppompbare alkoof, is ook bij de NKC-verkiezing Kampeerauto van het jaar 2023 genomineerd, in de categorie halfintegraal.

Lyseo Gallery TD HL MJ2023 (1) Print (300 Dpi) Kopie

De ANWB-jury was vooral onder de indruk van de bijzondere alkoof, die veel binnenruimte biedt, zonder dat dit ten koste gaat van de stroomlijn. Maar ook de ruime zithoek, de badkamer met zwenkwand voor de douche, de dubbele thermovloer, de vele bergmogelijkheden, de fraaie afwerking en het in twee richtingen te gebruiken hefbed vielen in de smaak. Bij de caravans ging de eretitel naar de modellenserie Adria Altea.

Compacte campers

Bij de verkiezing van de Kampeerauto van het jaar 2023 van de NKC zijn in totaal elf campers genomineerd, in de categorieën camperbusje, buscamper, halfintegraal en integraalcamper. Het is dit jaar voor het eerst dat er een aparte categorie camperbusje is, omdat deze compacte campers bezig zijn met een stevige opmars.

Bij de NKC-verkiezing kiest het publiek uit de door de vakjury genomineerde campers. Een stem uitbrengen voor de Kampeerauto van het jaar 2023 in elk van de vier categorieën kan nog tot en met zondag 31 oktober. Welke campers in de prijzen vallen, wordt in januari bekendgemaakt op de beurs de Caravana in Leeuwarden.