Onderscheiding voor Franse halfintegraal Joa Camp 75Q

De halfintegraal Joa Camp 75Q op Citroën heeft bij de verkiezing Motorhomes Awards van het Engelse magazine Practical Motorhome een speciale vermelding gekregen. In de categorie camper met vaste bedden zag het genomineerde Joa Camp de eerste prijs naar de Rapido 696F Ultimate Line gaan. Maar de Joa Camp 75Q werd onderscheiden met een speciale vermelding, omdat de halfintegraal met queensbed volgens de jury een ruime camper voor stellen of gezinnen is. Met het optionele hefbed zijn er namelijk vijf slaapplaatsen. Ook is er waardering voor de polyester carrosserie en de xps-isolatie van de wanden en de vloer, waarmee volgens de jury geen compromissen worden gedaan.

JOA 75Q 1

Ruim interieur
Het interieur van de halfintegraal 75Q is ruim opgezet en geïnspireerd op het populaire Scandinavisch design. Het zitgedeelte met daarin een riante hoekbank, een zijbank en een verschuifbare tafel biedt plaats aan vijf personen. De rechte keuken is voorzien van onder meer een tweepitsgasstel, een spoelbak, een koelkast van 133 liter, een geïntegreerde prullenbak, lades, bovenkasten en een magneetbord. De compacte badkamer heeft een douche, een wastafel, een cassettetoilet, opbergruimte en een dakluik. In het slaapgedeelte is het queensbed met daaromheen kasten.

Geïsoleerde tanks
De Joa Camp 75Q is uitgerust met Truma Combi 6-verwarming. De watertanks zijn geïsoleerd, waardoor de halfintegraal het hele jaar door is te gebruiken. Joa Camp is onderdeel van de Pilote Group en werd in 2021 als instapmerk geïntroduceerd. Het merk is niet in Nederland leverbaar, maar dealers zijn te vinden in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje. In Frankrijk is de Joa Camp 75Q leverbaar vanaf 64.900 euro, maar daar komt bij import wel de Nederlandse bpm bij.