Camperpark Den Haag mag voorlopig blijven

De Haagse gemeenteraad heeft besloten dat Camperpark Den Haag open mag blijven. Het bestaande contract van zeven jaar wordt met een jaar verlengd vanaf 31 december 2022. Eigenaar Erik Romijn is opgelucht dat zijn camperpark blijft bestaan.

Afbeelding1 (1)

Nieuwe afspraken

Romijn: “We hebben om de tafel gezeten met de politiek. En we horen vanaf nu ieder jaar in juli of we mogen blijven bestaan, tot aan 2025. Concrete plannen over de toekomst van de GAVI-kavel zijn er nog niet, maar de gemeente komt binnenkort met een visie.” Volgens Omroep West vinden de raadsleden Jelle Meinesz en Carlos Martinez van Andel van de fractie Hart voor Den Haag dat de kavel groot genoeg is om een passend alternatief voor het camperpark te kunnen vinden. Zij brachten onlangs een bezoek aan het camperpark.

Unieke locatie

Camperpark Den Haag is een soort oase midden in de drukke Randstad. De camperlocatie ligt midden op een zogeheten GAVI-kavel ingeklemd tussen snelwegen, een spoorlijn en woningen. De gemeente had andere plannen met de kavel en wilde daarom het contract eerder niet verlengen. Op het terrein bevinden zich bijvoorbeeld bouwmaterialen voor het Binnenhof.

Toerisme

Een camperlocatie trekt een unieke vorm van toerisme aan, want camperaars zijn afhankelijk van camperlocaties. Als deze camperlocatie verdwijnt, blijven er ook veel toeristen weg, zegt Romijn. In Den Haag zijn maar twee camperlocaties. Camperpark Den Haag heeft ruimte voor 45 campers.

De sitecode van Camperpark Den Haag op Campercontact is 41687.