Bürstner kiest Ford voor Lineo C 590

Voor de nieuwe buscamper Bürstner Lineo C 590 heeft de bouwer gekozen voor Ford, een keuze die past bij het strategisch partnerschap tussen de Erwin Hymer Group en Ford. Bürstner levert daarmee in op de binnenruimte, maar biedt nu wel een stahoogte van 1,99 meter in plaats van 1,90.

Lineo

De open zichtlijnen in het interieur zorgen voor veel ruimtegevoel. De warme kleuren helpen daar aan mee. De Bürstner Lineo C 590 is ingericht met veel wit en aardetinten. Vier personen kunnen plaatsnemen in de traditionele zithoek. De bank heeft isofix-bevestiging voor een kinderzitje.

De rechte keuken heeft twee gaspitten en een rvs-spoelbak, beide af te dekken met een glazen plaat. De compressorkoelkast op de kopse kant van het keukenblok heeft een inhoud van 90 liter en een vriesvak van 6 liter. Achter de dinettebank is de badkamer te vinden, met daarin een cassettetoilet, een wastafel, een douche en een raam dat open kan.

Kort dwarsbed
Twee personen kunnen slapen in het dwarsbed van 190 bij 145 centimeter, wat krap is voor lange camperaars. Het zitgedeelte laat zich nog transformeren tot een derde bed van 187 bij 98 tot 84 centimeter.

Onder de kap van de Ford Transit bevindt zich een 2.0 EcoBlue-motor van 130 pk. De Bürstner Lineo C 590 is uitgerust met diverse assistsystemen, waaronder zijwind-assist, hill holder, cruisecontrol en ABS en ESP. Voor gasverwarming zorgt de Truma Combi 4 met digitaal iNet-ready-bedieningspaneel. De dubbele bodem biedt extra opbergruimte. De nieuwe Lineo is voorzien van een verswatertank van 100 liter en een afvalwatertank van 75 liter. De wagen is verkrijgbaar vanaf ongeveer 62.000 euro.