NKC start bos voor natuurherstel en CO2-opvang

In het kader van de door de VN uitgeroepen Werelddag van de Bossen op 21 maart, heeft de NKC een eerste boom geplant, als start van een serie van 1.500 die bijdraagt aan natuurherstel en CO2-opvang in een bos. De NKC wil hiermee de CO2-uitstoot van de bedrijfsvoering van de organisatie die niet te besparen is laten opslaan door nieuwe bomen te planten. Locatie van het NKC-bos is Landgoed Prattenburg in Veenendaal.

De NKC is hiertoe een samenwerking aangegaan met de Stichting StukjeNatuur. Het is een van de initiatieven van het duurzaamheidsprogramma Beter op reis, waarmee de NKC het bewustzijn onder camperaars wil vergroten als het gaat om een groener camperklimaat. Onder het motto practice what you preach wordt met de aanplant ook nog eens de biodiversiteit gestimuleerd.

Schoner rijden
“Veel mensen maken zich zorgen om het milieu en voelen de behoefte om hun C02-uitstoot te verminderen en wat terug te doen voor het klimaat. Voor de NKC is dit niet anders”, zegt Gerben Hardeman, programmaleider duurzaamheid bij de NKC. “We willen als NKC daarom onze eigen uitstoot verminderen en ook die van de camperbranche helpen minimaliseren. Dit jaar ligt de focus op het aspect van schoner rijden. Wat kunnen we nu al doen om ervoor te zorgen dat zowel huidige als nieuwe generatie camperaars kan blijven genieten van natuur en cultuur? Denk bijvoorbeeld aan zaken als het tanken van de schonere blauwe diesel of het installeren van een roetfilter. Maar we moeten ook nadenken over het verminderen van de uitstoot tijdens camperreizen. Met de samenwerking met de Stichting StukjeNatuur zetten we een eerste stap in het verminderen van onze ecologische voetafdruk.”

Natuurliefhebbers
Stichting StukjeNatuur is een non-profit organisatie van natuurliefhebbers die zich inzet voor hoogwaardige natuurontwikkeling door heel Nederland. De stichting wil dat samen met zoveel mogelijk mensen doen om de betrokkenheid bij de natuur te vergroten en de impact te optimaliseren. Iedereen kan meedoen aan natuurprojecten in de buurt, zowel particulieren als bedrijven.