NKC cancelt groepsreizen naar Oost-Europa

Vanwege de oorlog in Oekraïne heeft de NKC besloten een aantal reizen voor de komende maanden naar Oost-Europa te annuleren. Camperaars die zich hadden aangemeld als deelnemer zijn op de hoogte gesteld.

Het gaat om reizen naar Polen; naar Roemenië; een rondreis door Hongarije, Bulgarije en Roemenië; en een fietstochtenreis door Tsjechië, Oostenrijk en Hongarije. De goededoelenreis naar Moldavië is verschoven naar de nazomer. Eerder al schrapte de NKC twee reizen naar Sint-Petersburg en de Baltische landen.

Niet verantwoord

“We nemen dit besluit met pijn in ons hart”, zegt teamleider reizen en evenementen Hanneke van de Voort van de NKC. “Zeker omdat we vanwege corona ook al veel reizen hebben moeten schrappen en veel mensen nauwelijks kunnen wachten om weer op reis te gaan. Maar we vinden het als NKC simpelweg niet verantwoord om de onrust in Oost-Europa op te zoeken. We merken aan de reacties dat de camperaars die voor deze reizen geboekt hadden blij zijn met dit besluit.”

Alternatief programma

Aan een alternatief programma wordt intussen keihard gewerkt. “Camperaars die zich hadden opgegeven als deelnemer aan een reis die nu is gecanceld worden hierover geïnformeerd”, zegt Van de Voort. Het aanbod van reizen is te vinden op de website van de NKC. Bij een aantal reizen zijn nog plaatsen beschikbaar.