Fietscamper en boot ineen

Het Letse bedrijf Zeltini brengt binnenkort de Z-Triton op de markt: een elektrische fiets, die ook als boot en als tweepersoonscamper functioneert. ‘Perfect voor een weekendje weg in de natuur’, volgens de fabrikant. Het voertuig beschikt over verlichting, schijfremmen, een claxon, USB-poorten en zonnepanelen.

6 7305

Binnen kan je koken, een tafel uitklappen en met twee personen slapen op een bed van 200 bij 85 centimeter. De fiets heeft dimlicht, grootlicht, een ruitenwisser, richtingaanwijzer en claxon. Met een volle accu kan de fiets 50 kilometer rijden, zonder daarbij te hoeven trappen. En over het water kom je met een volle accu 10 kilometer. Geen nood als de accu leeg is: de opklapbare peddels zorgen ervoor dat je ook zonder stroom verder kan varen.

Om de fiets in een boot te veranderen, moet je de twee achterste wielen inklappen en de rubberen pontons opblazen. De achterkant van het voertuig is nu de voorkant geworden. Je kan hiermee op rivieren en meren varen, maar voor de zee is het niet geschikt.

De productie vindt plaats in Letland, met vooral duurzame materialen zoals hennep en bioplastic. De eerste leveringen vinden in de zomer plaats. Prijs: 14.500 euro. Voor 100 euro kun je een exemplaar reserveren.