Onzekerheid rond beurs Mobicar

De Belgische kampeerbeurs Mobicar gaat dit najaar mogelijk niet door. Dat meldt de nieuwsbrief van de VKT, de Vlaamse Kampeertoeristen. Naar verluidt is de reden dat de dealers en fabrikanten te weinig voertuigen beschikbaar hebben om op de beurs te tonen.

Mobicar

De afgelopen twee jaar ging de beurs niet door vanwege corona. Indirect is dat met het schrappen van de beurs ook nu het geval, want het tekort aan chips en andere onderdelen, waardoor de levering van met name campers stagneert, is deels ook een gevolg van corona. Ook in Belgiƫ is de vraag naar campers fors toegenomen, terwijl het aanbod daarbij achterblijft.

Overigens vertellen insiders in de Belgische camperwereld een iets ander verhaal: niet het tekort aan te tonen modellen zou de reden zijn, maar exposanten hebben de beurs simpelweg niet nodig om hun waar aan de man te brengen. Als de beurs alsnog doorgaat, vindt deze plaats van 20 tot en met 23 oktober in Brussels Expo te Brussel. Op de website van de beurs wordt nog geen melding gemaakt van het cancelen van de beurs.