NKC in gesprek met 80 gemeenten over nieuwe camperplaatsen en stallingen

Meer dan tachtig gemeenten willen inspelen op de behoefte van camperaars: meer betaalbare en toegankelijke camperplaatsen en stallingen. Dat bleek deze week tijdens het congres van de VNG, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De NKC was daar aanwezig met een drukbezochte stand.

IMG 3167

Burgemeesters, wethouders, raadsleden en ambtenaren wisten de stand van de NKC goed te vinden. Van burgemeesters van grote steden tot wethouders in alle provincies, ze wilden allemaal meer weten over de groeiende groep van camperaars. Hoe kunnen we deze vorm van recreatie en toerisme op de juiste manier naar onze gemeente halen? Wat komt er allemaal kijken bij het ontwikkelen en exploiteren van een camperplaats? Waaraan moet een camperstalling voldoen? En vooral: wat vinden camperaars belangrijk aan een overnachtingsplaats? De gemeenten hebben de camperaars ontdekt. Zij zijn graag geziene gasten, geven gemiddeld 60 euro per dag uit aan brandstof, overnachting, boodschappen en horeca.

Projectbureau Camperplaatsen
De NKC wil dat er meer camperplaatsen en stallingen in Nederland komen. Het jaarlijks congres met beurs van de VNG was dan ook de plek om in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van de NKC. Jaap van Ravels van het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC: “Gemeenten zien de NKC als hét kenniscentrum op dit gebied. De NKC ondersteunt met adviseurs gemeenten en ondernemers die overnachtingsplaatsen voor camperaars en stallingen willen ontwikkelen. We gaan de komende tijd dan ook in gesprek met al deze gemeenten om te helpen met het ontwikkelen exploiteren van nieuwe camperplaatsen en stallingen.”