Honderd oldtimercampers bijeen op camping

Op een camping in Vessem zijn afgelopen weekend eigenaren van een kleine honderd oldtimercampers bijeengekomen, om elkaars pronkstukken te bewonderen. Het was een bonte verzameling van onder meer Amerikaanse campers, van bescheiden tot formaat touringcar, bouwsels op oude Mercedessen en halfintegralen met de oude, vierkante Fiat Ducato-snuit.

DSC 8856

Het was de tweede keer dat het evenement plaatsvond, een initiatief van camperaar Erica de Vos, die met haar 10,30 meter lange Winnebago van 1988 aanwezig was. Vorig jaar plaatste ze oproepen op diverse fora op Facebook en reserveerde ze een veldje op de camping. Ze verwachtte een stuk of 25 campers, maar tot ieders schrik werden het er 95. “Gelukkig waren er nog wat veldjes vrij”, zegt ze. Dit jaar was er rekening gehouden met een dergelijke opkomst.

Bij vrijwel alle campers was het het hele weekend een komen en gaan van medecamperaars, die een kijkje kwamen nemen. “Veel leuker dan op een camperplaats”, zegt een camperaar die zich met een jongbejaarde Mirage-integraalcamper heeft geïnstalleerd. “Daar draaien veel mensen gelijk hun schotel uit en dan zie je ze niet meer. Hier maakt iedereen een praatje.”

Bijna alle campers waren van ruim voor de eeuwwisseling, met een uitschieter naar 1955: een knalgele camper op basis van een Ford Keulen. De nieuwste was een Chausson van slechts negen jaar oud. Wat is eigenlijk een oldtimer? “Ach, een jaar of 25”, zegt Pieter van Dooren, medeorganisator van het treffen. “Maar we doen niet moeilijk. Als het maar gezellig is.” Voor volgend jaar is de camping alweer gereserveerd.