Bürstner Lyseo Gallery-halfintegraal met alkoof in productie

Een jaar geleden presenteerde Bürstner een absolute noviteit op campergebied: een halfintegraal met opblaasbare alkoof. Dat prototype is verder ontwikkeld en klaar voor het grote publiek. De Bürstner Lyseo Gallery gaat deze herfst in serieproductie.

Bürstner Lyseo Gallery-halfintegraal met alkoof in productie

In de Lyseo Gallery combineert Bürstner het rijcomfort van een halfintegraal met de ruimte van een alkoofcamper. Onderweg is niets te zien en te merken van de alkoof. Pas op de plaats van bestemming komt de extra verdieping – zoals Bürstner deze noemt – met een druk op de knop tevoorschijn. Het systeem wordt gevuld met perslucht en de alkoof is binnen 90 seconden klaar voor gebruik. Bij uitgebreide tests in een klimaatkamer is gebleken dat de camper geschikt is voor camperen in de winter.

Twee indelingen
De Bürstner Lyseo Gallery komt er in twee indelingen, beide 6,99 meter lang. De TD 649 G heeft op de plaats van het vaste bed achterin een rondzit, die tot een bed voor twee personen is om te bouwen. Daarboven past nog een optioneel hefbed. De TD 689 G heeft een L-vormige zithoek. Achterin is een badkamer met separate douche en een kledingkast te vinden. De alkoof is in beide indelingen bereikbaar via een vaste trap. In de keuken staat een compressorkoelkast.

Voor de meubels koos Bürstner twee kleuren. Het interieur is warm, wat mede is te danken aan de sfeerverlichting. Dit past helemaal bij het overal-thuis-gevoel dat het merk wil uitdragen. De Bürstner Lyseo Gallery is ook verkrijgbaar in de Harmony Line-uitvoering. Wat de modellen gaan kosten, is nog niet bekendgemaakt.