Hymer en Ford gaan samenwerken

De Erwin Hymer Group en Ford zijn een overeenkomst aangegaan over de levering van de Ford Transit en de Ford Custom als basisauto voor campers en over samenwerking op het gebied van productontwikkeling van recreatievoertuigen. Dat hebben de beide concerns in een verklaring laten weten.

Concreet betekent dit dat campers uit de stal van de Erwin Hymer Group vanaf dit jaar ook de Ford Transit en de Ford Custom als basis kunnen hebben. Hymer vergroot hiermee de leveringszekerheid van campers, die vanwege de wereldwijde tekort aan chips onder druk staat. Voor Ford betekent de overeenkomst dat het merk meeprofiteert van de groei van de campermarkt.

Compacte campers

Hymer wil de Fords gebruiken als basis voor alkoofcampers en halfintegralen, maar ziet vooral ook een groeiende markt voor kleinere campers op basis van de Ford Custom. Compacte campers met een hefdak worden volgens Hymer steeds populairder, omdat ze de camperaar toegang bieden tot in hoogte beperkte plaatsen, zoals parkeergarages en veerboten. Bovendien zijn deze camper ook geschikt voor dagelijks gebruik.

De samenwerking tussen de concerns houdt in dat ze gaan samenwerken aan ontwikkelingen op het gebied van elektrificatie, digitalisering en connectiviteit en integratie van rijhulpsystemen. Om de komende jaren aan de vraag te kunnen voldoen, verhoogt Ford de productiecapaciteit in de fabriek in Kocaeli in Turkije.