Camperplaats Helden weer dicht

Nieuwe problemen voor de in oktober 2020 geopende camperplaats Onder en Eindt in Helden: de toegezegde vergunning is nog niet rond en de eigenaren Johan en Esther Peeters hebben de locatie onder dreiging van een dwangsom moeten sluiten.

Camperplaats Onder Het Eindt 49

Het is een nieuw hoofdstuk in en soap die nu het vijfde jaar ingaat. De eigenaren ondervinden grote problemen met het verkrijgen van een vergunning voor een camperplaats bij hun aspergebedrijf, onder meer omdat de eigenaren van de naastgelegen paardenhouderij vrezen dat hun paarden kunnen schrikken van onverwachte geluiden.

Een compromis werd gevonden door 22 plekken voor de campers elders op het terrein toe te staan, op grotere afstand van de buren. Tot oktober afgelopen jaar zouden acht bestaande plekken nabij de buren worden gedoogd.

Omdat de vergunning voor de 22 plekken nog niet rond is, besloot Johan Peeters de acht plekken ook na oktober te blijven gebruiken, waarop de gemeente besloot handhavend op te treden en hem een dwangsom op te leggen, zo vertelt de eigenaar. “Een dwangsom van 1.000 euro per week, dat is me echt te gortig.”

Onduidelijk is waarom de vergunning er nog steeds niet is, maar Peeters blijft hoopvol. “We hebben de zaak aan de rechter voorgelegd en die was van mening dat de gemeente te weinig heeft gedaan en zich aan z’n belofte moet houden. Maar de verantwoordelijke ambtenaar heeft nu vakantie. We gaan het zien.” Wordt vervolgd.

Camperplaats Onder en Eindt staat op Campercontact.com onder sitecode 97893.