Buscamper LMC Innovan 590 op Ford Transit

De nieuwe LMC Innovan 590 heeft de Ford Transit als basis, in tegenstelling tot de drie eerder gepresenteerd modellen, die op Fiat zijn gebouwd. Geen verrassende draai, gezien het feit dat Fiat steeds minder Ducato’s aan de campermarkt kan leveren.

Met de keuze voor de Ford Transit moet LMC vooral inleveren op de breedte van de camper. De binnenzijde van de Transit is 9 centimeter smaller dan de Ducato, dus het dwarsgeplaatste bed achterin is ook korter. Met 190 bij 148 centimeter is dat voor wat langere camperaars wellicht te kort. Daarentegen heeft de Transit een verhoogd dak. Hierdoor ontstaat in de camper een stahoogte van 2,08 meter. Dat is beduidend meer dan de 1,90 meter in de andere drie Innovan-indelingen.

Qua looks is de Innovan 590 redelijk vergelijkbaar met de rest van de serie. Dat geldt zowel voor het sportieve exterieur als voor het moderne interieur. De inrichting is een mix van licht- en donkergrijs, gecombineerd met houttinten. De dinettebank heeft een geïntegreerd bergvak en twee isofix-aansluitingen.

Hoogteverschillen in keuken

De keuken bestaat uit drie blokken die in hoogte en diepte verschillen. Links een is kastje met daarboven een werkblad, in het midden het tweepitsgasfornuis met glasafdekking en daaronder zit een kast, en helemaal rechts de 70 liter-compressorkoelkast met aan de bovenzijde eveneens afzetruimte. De combi-badkamer heeft een vaste wastafel, een douche en een toilet.

De Ford Transit is uitgerust met diverse assist-systemen, ABS, cruisecontrol, voorruitverwarming en een infotainmentsysteem. De LMC Innovan 590 is verkrijgbaar vanaf 65.090 euro.