Camperplaats Málaga gaat sluiten

De grote, onofficiële camperplaats naast het sportpaleis José María Martín Carpena, in het zuiden van Málaga in Spanje, gaat sluiten. Dat maakt de plaatselijke krant Málaga hoy bekend. Het wordt tussen 12 uur ’s nachts en 9 uur ’s ochtends verboden om op het terrein te parkeren.

Bord Verboden Te Overnachten Op Cp Malaga Web

Meerdere incidenten zouden tot het besluit van de gemeente hebben geleid. Volgens de gemeente stonden er driehonderd campers geparkeerd op het terrein, waar er plaats was voor slechts honderd. Men zou zich niet houden aan de maximale parkeerduur van 72 uur en er zou geklaagd zijn over geluidsoverlast en afval. Ook dienden lokale campings klachten in over oneerlijke concurrentie, aangezien de parkeerplaats gratis was.

De camperaars voeren als tegenargumenten dat ze de omgeving wel degelijk schoon hielden en dat omwonenden niet geklaagd kunnen hebben, omdat er geen woonhuizen in de omgeving zouden staan. Ook geven ze als argument dat de bewoners van de camperplaats, op basis van hun eigen berekeningen, goed zouden zijn voor 180.000 euro aan maandelijkse omzet voor plaatselijke winkels. Daarnaast zeggen ze dat niet alle camperaars daar genoeg geld hebben om dagelijks 50 euro voor een kampeerplaats te betalen.