Camperplaats Helden mogelijk weer open

Camperplaats Onder en Eindt in Helden gaat over een aantal weken mogelijk weer open, maar dan met een beperkt aantal plaatsen. Dat meldt eigenaar Johan Peeters. 

Camperplaats Onder Het Eindt 20

Aspergetelers Johan en Esther Peeters zijn al jaren met de gemeente aan het steggelen om van start te kunnen gaan met hun camperplaats op het erf van hun bedrijf. Een van de problemen daarbij is dat de buren vrezen voor overlast voor hun paardenhouderij. Er zijn al diverse rechtszaken geweest, maar een definitief uitsluitsel is er nog altijd niet.

Om toch van start te kunnen gaan, heeft Johan Peeters nu besloten een vergunning aan te vragen voor een beperkt aantal plekken: vier tot zeven, in plaats van de eerder beoogde 22. “Daar is geen wijziging voor het bestemmingsplan voor nodig”, zegt hij. “Dat scheelt enorm, want zo’n procedure kost heel veel tijd.” Peeters heeft goede hoop dat de vergunning binnen enkele weken rond kan zijn.

Als dit eenmaal is geregeld, wil hij alsnog de aanvraag voor de overige plekken indienen. En ook daarover is hij hoopvol gestemd, omdat het perceel van zijn buren volgens huizenverkoopsite Funda onder voorbehoud is verkocht. “Eerst maar eens kennismaken met de nieuwe buren. Dan komt het vast allemaal goed”, zegt Peeters. Een op initiatief van een camperaar gestarte digitale petitie is inmiddels meer dan 1.100 keer ondertekend.

Camperplaats Onder en Eindt staat op Campercontact.com onder sitecode 97893.