Realisatie van een camperplaats in Zaandam

Het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad heeft besloten de speeltuin aan de Doctor H.G. Scholtenstraat aan te wijzen als voorlopige voorkeurslocatie voor de realisatie van een camperplaats. In totaal zijn heeft de gemeente 23 locaties onderzocht. De gemeenteraad spreekt zich acht december uit over het voorstel.

Afbeelding2

Hans Pronk van het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC: “Het bijzondere van deze locatie is dat die geheel in het groen ligt en langs een doorgaande fietsroute.” Ook waren de toegankelijkheid van het gebied, de afwezigheid van woningen, weinig verkeershinder en de mogelijkheden om de speeltoestellen te verplaatsen doorslaggevende factoren.

De speeltuin die het college op het oog heeft, is circa 8800 vierkante meter groot. Pronk: “Het is de groenst gelegen locatie in Zaandam, mogelijk is er wel wat geluidsoverlast van de nabijgelegen snelweg A8.’’

Wanneer de raad akkoord gaat, moet de gemeente eerst nog enkele onderzoeken doen, zoals een bodem- en verkeersonderzoek en een onderzoek naar het verplaatsen van speeltoestellen. Als alle testen positief zijn gaat de gemeente opzoek naar een geschikte marktpartij, ondernemer of particulier die de camperplaats wil gaan uitbaten. Degene met het beste plan wordt geselecteerd. Eén van de eisen is een goede afstemming met de omgeving. Ook moet deze partij, ondernemer of particulier dan nog een inrichtingsplan maken, een flora- faunaonderzoek en een  klimaatstresstest doen.

Als alles voorspoedig verloopt zal de camperplaats in 2024 worden opgeleverd.