Amstervan op Renault Trafic als rijdend vakantiehuisje

Een vakantiehuisje dat voor de deur staat en waarmee kampeerders altijd kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Zo presenteert Amstervan zich. Afgelopen oktober kon het grote publiek kennismaken met dit nieuwe camperbusje op de Renault Trafic.

RDB8879 2

Amstervan is een samenwerking tussen meubelmaker Tom, ontwerper Manon, en Leon en Martijn van Campers.eu. Samen kwamen zij tot een camperbusje dat net zo geschikt is voor een nachtje weg als voor een langere vakantie. Voor het interieur is gebruikgemaakt van duurzame materialen. Het spuitkurkmateriaal op de wanden – een afvalproduct van wijnkurken – zorgt samen met gerecyclede jeans voor warmte- en geluidsisolatie. Ook beschermt het spuitkurk tegen condens. De vloer is gemaakt van Forbovinyl en bij de meubels is gekozen voor lichtgewicht en duurzaam populieren Ecoplex.

Ronde vormen en houten latjes
Opvallend zijn de ronde vormen in het interieur, zoals in de keuken. Deze is uitgerust met onder meer een 50 liter-koelkast met vriesvak van Dometic, een inductiekookplaat, kastjes, een ophangsysteem voor glazen en een magneetstrip voor foto’s of kruidenbakjes. De houten latjes zijn stijlvol én handig voorzien van een inkeping voor een handdoek of theedoek. Van de twee loungebanken is een tweepersoonsbed van 1,20 x 2 meter te maken. Het optionele hefdak biedt nog een slaapoppervlak van 1,35 x 1,95 meter.

Het interieur van de Amstervan is verkrijgbaar in drie kleursamenstellingen. Forest Vibes heeft deels groene meubels en roestbruine of zandkleurige kussens. Dreamy Nights combineert een poederkleur met donkerblauwe of donkergroene kussens. En Snowy Heights heeft een lichte kast en lichte óf gekleurde kussens.

Uitrusting Renault Trafic
Voor de Renault Trafic is er keuze uit vijf kleuren: wit, blauw en drie grijstinten. De bus is verder uitgerust met onder meer airbags, parkeerhulp, een sound & climate-pakket, vierseizoensbanden en een trekhaak. Qua motor is er de mogelijkheid voor motoren van 110 tot 170 pk. Amstervan biedt nog vele opties waaronder een buitendouche, een Porta Potti en een off grid-pakket. De Amstervan is verkrijgbaar vanaf 73.995 euro.