NKC start proef duurzaam digitaal camperen

In het kader van de duurzaamheid start de NKC deze week een experiment met het volledig digitaal camperen, op een manier waarop de werkelijkheid zo dicht mogelijk wordt benaderd. Dit door gebruik te maken van de nieuwste mogelijkheden die virtual reality te bieden heeft. “We zoeken al jaren naar manieren om het camperen ook voor toekomstige generaties mogelijk te houden, door te proberen de ecologische voetafdruk van het camperen te minimaliseren”, zegt Gerard Hardenberg, projectleider duurzaamheid bij de NKC. “Als dit mogelijk blijkt, is dit de ultieme oplossing.”

Omdat het beleven van het camperen om meer gaat dan alleen maar het visuele deel, omvat het experiment ook proeven met geur, smaak en tast. “Dit is geheel nieuw”, zegt Hardenberg. “Deze technieken staan nog helemaal in de kinderschoenen en we zijn heel benieuwd in hoeverre we de werkelijkheid kunnen benaderen. Dat is het voornaamste doel van de proef.”

Als het digitaal camperen een begaanbare weg blijkt, biedt dat enorm veel voordelen. “Er zullen altijd mensen blijven die de voorkeur geven aan echt camperen, maar stel je eens voor wat voor mogelijkheden dit biedt. Een uitstapje is met een druk op de knop geregeld, zelfs als je maar een kwartiertje op stap gaat.”

De NKC is nog op zoek naar vrijwilligers die aan de proef willen deelnemen. Wil je aan de wieg staan van het digitaal camperen? Klik dan hier. Doe het vandaag nog.