Verkiezing populairste campers van het jaar gestart

Vanaf vandaag zijn de stembussen open om de populairste buscamper, halfintegraal en integraalcamper van Nederland te kiezen. Kampeerauto van het jaar is een initiatief van de NKC.

De onderscheiding Kampeerauto van het jaar wordt in de drie populairste campercategorieƫn uitgereikt: die van de buscampers; de categorie halfintegralen; en die van de integraalcampers. Jaarlijks presenteren camperfabrikanten verbeterde campermodellen. Uit het grote aanbod voor 2022 heeft de NKC-vakjury per categorie drie campers genomineerd voor de titel Kampeerauto van het jaar. Hierbij heeft de jury gekeken naar prijs-kwaliteitverhouding en innovaties. Nu is het woord aan het publiek, dat kan stemmen vanaf 1 tot en met 31 oktober 2021.

Genomineerd

In de categorie buscamper zijn de Adria Twin Sports 640 SGX, de Pƶssl Summit 540 Shine en de Knaus Boxdrive 600 XL genomineerd. Bij de halfintegralen kan gestemd worden op de Laika Kreos L5009, de LMC Tourer Lift H 730 G en de Chausson X550. De integralen Adria Sonic Supreme 700 SL, Sunlight I68 Adventure Edition en Itineo Nomad CS660 nemen het tegen elkaar op.

Meer over de genomineerden en waarom ze geselecteerd zijn, is te lezen op de speciale verkiezingspagina www.nkc.nl/verkiezing. Hier kan ook gestemd worden. Daarnaast kan stemmen op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (KCJ), die van 6 tot en met 10 oktober plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. Hier zijn diverse genomineerde modellen te bezichtigen. Wie stemt, maakt kans op een elektrische fiets.

Prijsuitreiking

Welke campers de titel Kampeerauto van het jaar 2022 mogen dragen, wordt bekendgemaakt op de kampeerbeurs de Caravana in Leeuwarden, op 26 januari 2022. De vakjury bestaat uit de camperjournalisten Steven Durnez van het Belgische magazine Campertijd, freelancer Willem Laros, Jos Mark van Campingtrend en hoofdredacteur Mieke Scharloo van Kampeerauto.