Groot bed en royale keuken in Good Life Van Pure

Het publiek kon op de afgelopen Caravan Salon in Düsseldorf kennismaken met Good Life Vans: een Duits bedrijf dat campermodules voor bestelbussen ontwikkelt. Bijzonder hieraan zijn de grote keuken en het riante bed. De module is ook mét bus verkrijgbaar, als de Good Life Van Pure.

Aan de bestuurderszijde van de kampeerbus staat een lang keukenblok. Hierin is voldoende plek voor een compressorkoelkast, een gasstel, de watertanks en een roestvrij stalen spoelbak. Natuurlijk is er ook genoeg ruimte om keukenspullen op te bergen. Door aan de achterzijde het werkblad met het gasstel erop naar buiten te trekken, is het mogelijk om onder de achterklep te koken.

Multifunctionele bank

Tegenover het keukenblok is een lange bank met kussens te vinden. Deze bestaat uit twee delen en is multifunctioneel. In het voorste deel is het toilet weggewerkt. Het achterste deel is bedoeld als opbergruimte. Dit deel is ook weg te vouwen, waardoor het mogelijk is om grote spullen zoals fietsen mee te nemen. Verder staat er achter de voorstoelen nog een extra kastje en is de module voorzien van een deelbare tafel.

Om aan de wens van een kingsize bed te voldoen, ontwikkelde Good Life Vans een schuif-draaimechanisme, waar het bedrijf inmiddels patent op heeft aangevraagd. Dankzij dit mechanisme staat er in minder dan tien seconden een bed van 160 bij 200 centimeter, over de hele breedte van de bus. Het bed heeft een lattenbodem met schotelveren en een meerlaags koudschuimmatras, dat uit één deel bestaat.

Zelfbouw of met bus

Het is mogelijk de campermodule los aan te schaffen en zelf in te bouwen, maar ook om deze inclusief een bus te kopen. Good Life Vans plaatst de module dan in een Volkswagen T6.1 of een Ford Transit Custom. Natuurlijk zijn er allerlei opties mogelijk, zoals stroompunten, isolatie en een hefdak. De module is verplaatsbaar en kan dus bij aankoop van een andere bus mee verhuizen. De inbouw is leverbaar vanaf 11.490 euro, ingebouwd in een Ford Transit Custom heeft het geheel een vanafprijs van 54.900 euro.