De NKC helpt aspirant-camperaars

Op maandag 13 september gaat de NKC Camperestafette van start. Vanaf die dag reizen acht aspirant-camperaars met vier verschillende campers door Friesland om hun ideale eerste camper te vinden. De NKC doet verslag van het project om zo iedereen met een camperwens op weg te helpen in het aanschafproces.

Bij de NKC valt het op dat er behoefte is aan dergelijke informatie. “De campermarkt is al jaren in opkomst. Maar zeker de laatste coronajaren is de opmars van de camper ongekend. Er komen veel nieuwe camperaars bij en door het enorme aanbod, zien aspirant-kopers soms door de bomen het bos niet meer bij de aanschaf van hun eerste camper”, aldus Carien Bardoel, communicatiemanager bij de NKC. Dit kan leiden tot een verkeerde aankoop. “Je eerste camper is zelden direct perfect in gebruik. We helpen startende camperaars graag om de eerste camper beter te laten aansluiten bij wensen. Tegenvallers bij aankoop van je eerste camper zijn zonde. Die proberen we met de NKC Camperestafette in de toekomst te voorkomen.”

Met de camper door Friesland

Vier duo’s die op zoek zijn naar hun eerste camper gaan van 13 tot en met 21 september door Friesland op reis met vier verschillende campers. Ze krijgen de populairste campersoorten mee: een halfintegraal, een integraal, een buscamper en een alkoofcamper. De duo’s proberen een camper twee dagen uit, waarna ze van camper wisselen met een ander duo. Zo kunnen ze de kenmerken van de campersoorten goed leren kennen en ontdekken wat het beste bij ze past. De NKC legt het project vast in tekst en beeld, zodat niet alleen de deelnemers geholpen worden in hun zoektocht, maar ook andere aspirant-camperaars die in hetzelfde schuitje zitten. De NKC Camperestafette is te volgen via www.nkc.nl/camperestafette. Hier is ook te zien welke deelnemers meegaan en welke campers ze uitproberen.

De NKC organiseert de estafette in samenwerking met de Erwin Hymer Group, die onder andere de campers ter beschikking stelt en de marketingorganisatie Merk Fryslân, die het programma in Friesland verzorgt.