Carthago c-tourer T 149 LE krijgt upgrade

De Carthago c-tourer T 149 LE gaat in afgeslankte vorm het nieuwe seizoen in: na een upgrade weegt de halfintegraal 20 kilogram minder dan zijn voorganger.

Het lagere gewicht kreeg Carthago voor elkaar door gebruik te maken van een lichtgewicht bouwtechniek. Wie niet genoeg heeft aan het laadvermogen van 405 kilogram dat hiermee is ontstaan, kan kiezen voor een opwaardering naar een maximaal gewicht van 4.500 kilogram. Dan is wel minimaal het C1-rijbewijs vereist.

Nieuw voor 2022 is verder onder meer de grotere toegangsdeur van 63 centimeter breed, met dubbele vergrendeling, een raam, binnenbekleding en een geïntegreerde hor. Ook de boordtechniek is onder handen genomen. Verder is de halfintegraal standaard voorzien van handmatig bedienbare airconditioning, een passagiersairbag, cruisecontrol en een start-en-stopsysteem.

Groot Raumbad

Het zitgedeelte bestaat uit een hoekbank, een losse zitplaats en de twee cabinestoelen. Een halfhoge wand tegen de leuning van de bank zorgt voor een natuurlijke afscheiding tussen de keuken en de zithoek. De separate douche en het toilet met de wastafel vormen samen een groot Raumbad. Achterin zijn enkele bedden te vinden. Voor in de camper hangt nog een hefbed.

Carthago biedt keuze uit twee basisvoertuigen: de Mercedes Sprinter en de Fiat Ducato. De wagen is leverbaar vanaf 109.425 euro.