Weinsberg CaraHome 650 DG: alkoof met laadvermogen

De nieuwe alkoofcamper Weinsberg CaraHome 650 DG biedt plaats aan zes personen, die ook nog heel wat spullen kunnen meenemen. Dankzij de lichtgewichtconstructie heeft de camper een laadvermogen van 675 kilogram.

De superlight-constructie van Weinsberg omvat onder meer lichtgewicht meubelpanelen. Door bij het chassis en de bladvering te kiezen voor hoogwaardig kunststof in plaats van staal, ontstaat nog meer gewichtsbesparing. Om het gewicht verder te kunnen reduceren, is de loodaccu optioneel te verruilen voor een lithiumaccu.

Zitplaats voor zes

Tegenover de toegangsdeur staat een treinzit met vier gordelplaatsen. Links van de ingang staat het keukenblok met een rvs-spoelbak en een driepitskookstel. De greeploze kastjes en lade hebben een soft-close-sluiting. De koelkast is met een inhoud van 177 liter zeer ruim. De badkamer is uitgerust met een draaibaar cassettetoilet. Verzorgingsartikelen vinden hier een plekje in een van de vele opbergvakken. Ook hangt hier een grote spiegel. Het raam kan open.

Extra slaapkamer

Achter in de Weinsberg CaraHome 650 DG staat een dwarsbed van 210 bij 141/135 centimeter. Daarvoor staat een grote kledingkast. De alkoof is ingericht als extra slaapkamer, met een bed van 210 bij 140 centimeter. De treinzit is ook om te bouwen tot een bed voor twee personen.

De Weinsberg CaraHome 650 DG staat op de Fiat Ducato. Die heeft standaard een 120 pk-motor en een handgeschakelde zesversnellingsbak. Een zwaardere motor en een negentrapsautomaat behoren tot de opties. De alkoofcamper is leverbaar vanaf 68.431 euro.