Pössl Campstar op Mercedes

Het scheelt maar één letter, maar de Pössl Campstar die nu op de markt wordt gebracht, is een heel andere buscamper dan de populaire Pössl Campster: de wagen is niet gebouwd op de Citroën Spacetourer, maar op de Mercedes Vito Tourer Pro of de V-Klasse.

De Campstar verschilt niet alleen qua basisvoertuig van zijn bijna-naamgenoot. Zo is de bus uitgerust met de zogenoemde Easy Move Kitchen. Dit keukenblok aan de bestuurderskant kan naar buiten draaien, waardoor het mogelijk is om in de open lucht te koken. Zo wil Pössl camperaars meer flexibiliteit bieden. De keuken is uitgerust met twee gaspitten, een spoelbakje en twee afdekplaten. Onder in het keukenblok is ruimte voor een gasfles en de watertanks. Binnen bevindt zich nog een ingebouwde compressorkoelkast.

Panorama-uitzicht

Van de bank is een tweepersoonsbed te maken. Nog twee personen kunnen overnachten in het slaaphefdak, op een bed met een lattenbodem en een comfortmatras. Dankzij de uitvalbeveiliging is dit hoge bed ook geschikt voor kinderen. Wie wil genieten van het uitzicht op de kampeerplaats, hoeft alleen maar even het slaaphefdak open te ritsen, zodat een panorama-uitzicht ontstaat.

Achter in de bus is een compacte kastenwand gebouwd, waar kampeerders de nodige bagage in kwijt kunnen. En dankzij de ingebouwde standkachel kan het in de bus ook op koudere dagen lekker warm zijn. De nieuweling is leverbaar vanaf 67.999 euro.