Update voor Tonke Van XL

De Tonke Van XL is een flinke kampeerbus op de Volkswagen Transporter 6.1 met lange wielbasis. De bus biedt ruimte voor acht goedgekeurde zitplaatsen. Onlangs gaf Tonke de Van XL een update. Daarbij valt vooral de nieuwe opbergruimte voor het campingmeubilair op.

In de Tonke Van XL – die 40 centimeter langer is dan de gewone Van – biedt de achterklep ruimte aan twee campingstoelen. Voor de campingtafel is er een plekje in de schuifdeur aan de zijkant ingeruimd. Het zijn oplossingen die we al langer zien in de Volkswagen California.

Acht zitplaatsen

De achterbank in de Tonke Van XL staat – zoals bij de meeste kampeerbussen – op een rails. Deze is helemaal naar achteren of naar voren te schuiven. Naar wens ontstaat zo ruimte voor extra stoelen, leefruimte of bagage. De bank heeft drie gordelplaatsen met Isofix. Voor de nacht is hij om te bouwen tot een tweepersoonsbed. Het 2,30 meter lange bed in het hefdak biedt plek aan nog twee kampeerders.

De extra stoelen die voor meer zitplaatsen moeten zorgen, zijn tegen meerprijs verkrijgbaar. Zo is deze kampeerbus om te bouwen tot een bus voor een groep van acht. Dit is het maximale aantal personen dat een bestuurder met een B-rijbewijs mag vervoeren.

Draaibare keuken

Opvallend in de Tonke-bussen is de (optioneel) draaibare keuken die naar buiten zwenkt door de extra schuifdeur achter de bestuurder.. Zo kun je ook buiten kokkerellen. In de keuken een tweepitsgasstel en een spoelbak, beiden voorzien van een afdekplaat. Het front van de keuken doet ook dienst als tafelblad en is daarvoor eenvoudig omhoog te klappen. Naast het keukenblok staat de compressorkoelbox. En daarnaast is ruimte voor een kledingkast. Ook staan hier de verswatertank en de vuilwatertank.

Alle meubels in de Tonke Van zijn van berken multiplex. De kunststof toplaag is krasvast en hittebestendig. Voor het nieuwe seizoen heeft Tonke het hang- en sluitwerk van rvs verbeterd. Verder is door de hele kampeerbus led-verlichting aangebracht.

Prijs: vanaf 66.355 euro
Afmetingen (lbh): 5,30 x 2,29 x 2,05 meter
Maximaal totaalgewicht: 3350 kg
Rijklaargewicht: 2500 kg
Laadvermogen: 850 kg
Meer informatie: www.tonke.eu