LEAVV wil vier e-campers crowdfunden

Het verhuurbedrijf LEAVV dat uitsluitend elektrische campers verhuurt, wil met crowdfunding de verhuurvloot uitbreiden van vier naar acht e-campers. Op dit moment is eigenaar Robbert van Goethem aan het onderzoeken of het haalbaar is om op deze manier 40.000 euro voor het bedrijf binnen te halen.

Het bedrijf ging in mei van dit jaar van start en vrijwel vanaf het begin waren de vier elektrische campers doorlopend verhuurd. “Pas nu begint het wat minder te worden”, zegt Van Goethem, die het afgelopen seizoen nogal eens nee heeft moeten verkopen. Vandaar dat hij de vloot met vier nieuwe e-Fixxters wil uitbreiden.

LEAVV kiest daarbij voor crowdfunding. “Omdat dit een leuke manier is om gelijkgestemden op het gebied van duurzaamheid bij het bedrijf te betrekken”, zegt hij. “Bovendien is het voordeliger dan financiering door de bank, die allerlei voorwaarden stelt.” Van Goethem belooft terugbetaling na vijf jaar, vermeerderd met rentevergoeding van 3,5 procent in vijf jaar. “De haalbaarheid daarvan is gebaseerd op het businessplan dat we met Peugeot Haaima in Leeuwarden hebben gemaakt.”

Dit bedrijf, dat ook de basisauto’s levert aan camperbouwer CamperfiXX, financiert de aanschaf van vier e-Fixxters, maar voor de aankleding in de huisstijl van LEAVV is nog eens 10.000 euro per exemplaar nodig. Als Van Goethem er zicht op heeft dat dit haalbaar is, gaat hij voor de uitwerking in zee met het crowdfundingplatform CrowdAboutNow. “De eerste toezeggingen zijn al binnen”, zegt hij. Los van de vergoeding heeft hij voor deelnemers beloningen in petto, variërend van een inspiratiedag tot vijf dagen op pad met een e-camper.