Camperplaatsen rondom Den Bosch

In de omgeving Den Bosch zijn er op dit moment weinig camperplaatsen, maar daar gaat verandering in komen. In 2022 komen er maar liefst zes nieuwe camperlocaties bij.

Tien jaar lang waren er geen camperplaatsen in de buurt van Den Bosch. “Dit had ermee te maken dat de gemeente geen vergunning wilde geven”, vertelt Camperplaatsenspecialist Gidi van Heijst van de NKC. “Drie jaar geleden wilde de gemeente Den Bosch zelf iets beginnen, maar dat is er nooit van gekomen.”

Daarna werd het wel mogelijk om een particuliere camperplaats te starten. Camperplaats Den Bosch zou de eerste van de stad worden. De initiatiefnemer was van plan de locatie in november te openen, maar vanwege problemen met de waterleiding is dit uitgesteld tot het nieuwe seizoen in 2022.

De andere nieuwe camperplaatsen bevinden zich in een straal van tien minuten rijden van Den Bosch. Zo komt Camperplaats Heusden aan de Bergsche Maas. In Haaren op Hoge Raam 2 wordt camperplaats De Raamhoeve gevestigd. Camperplaats de Hoek wordt ontwikkeld op Venstraat 6 in Sint-Michielsgestel. Daar vlakbij op de Venstraat 3 komt camperplaats Achter de Linie. En tot slot in Schijndel op Landingsweg 4a wil camperplaats Landingshoeve zich gaan vestigen.

De initiatiefnemers van de vijf nieuwe camperplaatsen hopen in maart of april 2022 de deuren voor camperaars te openen. Op alle plaatsen zijn sanitaire voorzieningen gepland.