Hasselt heeft een nieuwe camperplaats

Barry en Stefanie van den Berg zijn sinds kort de trotse eigenaren van een camperplaats en camping aan de Zwolsedijk in Hasselt. Ze hebben 25 ruime plaatsen.

De nieuwe locatie ligt naast het melkveebedrijf van de twee. Wat betekent dat de camperaars en kampeerders kunnen genieten van de koeien en de schapen in de wei. Voorlopig is de nieuwe locatie vooral toegankelijk voor zelfvoorzienende campers. Stefanie van den Berg: “De riolering en aansluitingen voor water en elektra laten nog even op zich wachten, maar de gasten zijn nu al van harte welkom.”

Het idee voor een camperplaats ontstond doordat ze al regelmatig campers nabij hun huis hadden staan. Camperaars die even van de omgeving wilde genieten en hem daar parkeerden. Van den Berg: “Toen dachten wij: we kunnen die mensen toch wat meer bieden? We hebben al jaren een rustpunt voor wandelaars en fietsers en vinden het contact heel leuk. Dus waarom niet ook een plek voor camperaars?“

De twee vinden de verbinding tussen de boer en de burger belangrijk. Van den Berg: “We hebben een mooi boerenbedrijf en laten dit ook graag aan anderen zien. Dit deden we al met de toeristen die langskwamen voor het rustpunt en met de camperplaats hopen we nog meer mensen te kunnen ontvangen.”

De camperlocatie is te vinden op campercontact via sitecode: 98674.