Buscamper Campeo Black Forest geïnspireerd op bergen en bos

Het Duitse Zwarte Woud diende als inspiratie voor de nieuwe buscamper van Bürstner: de Campeo Black Forest. Deze nieuwkomer in de Campeo-serie valt op door de print van bomen en bergen op de buitenkant, maar ook vanwege de uitgebreide standaarduitrusting. Vooralsnog is alleen de C 600 in deze speciale uitvoering te koop.

De Bürstner Campeo geldt als een buscamper in het instapsegment. De C 540, C 600 en de C 640 hebben in de reguliere uitvoering allemaal de Fiat Ducato als basisvoertuig. Bij de Campeo Black Forest wijkt Bürstner daar van af door voor de Citroën Jumper te kiezen. Deze is wit en heeft een Euro 6D-temp-motor met 120 pk. Later komen ook de C 540 en de C 640 als Black Forest te koop.

 

Black Forest-design

De Campeo Black Forest C 600 is op een centimeter na zes meter lang en uitgerust met lichtmetalen wielen van 16 inch, aluminium raamkozijnen en een voorspoiler. De buscamper heeft vier goedgekeurde zitplaatsen. De bank heeft twee isofix-bevestigingspunten. De bekleding, kussens, hoeslakens en de vilten organizers bij het bed hebben allemaal het bomen-borduursel.

 

Het dwarsbed achter in de Campeo Black Forest C 600 biedt plek aan twee personen. Wie kiest voor het optionele slaaphefdak, krijgt daar nog twee slaapplaatsen bij. De zithoek ombouwen tot een derde of vijfde slaapplaats behoort ook nog tot de mogelijkheden.

 

Assistsystemen

De Citroën Jumper heeft diverse assistsystemen, waaronder ESP, ABS en hill holder. De standaarduitrusting biedt verder onder meer een bestuurdersairbag, elektrische ramen en centrale vergrendeling. De wagen is verkrijgbaar vanaf 56.500 euro.