Pilot met camperplaats in Bernissegebied

De gemeente Nissewaard heeft bij wijze van proef een camperplaats ingericht in het natuur- en recreatiegebied Bernisse, op het parkeerterrein aan de Stompaardsedijk in Simonshaven. Er is plaats voor twee campers, die er maximaal drie etmalen aaneengesloten mogen staan. Afgezien van het bord zijn er geen voorzieningen en het overnachten is gratis.

De camperplaats ligt op een doodlopende landtong in de Stompaardseplas in het riviertje de Bernisse, niet ver van Spijkenisse. De locatie is aan beide kanten omgeven door water en de omgeving biedt veel mogelijkheden om te recreƫren. Het gaat om een pilot, die loopt tot en met 31 oktober van dit jaar. Daarna gaat de gemeente bezien of de camperplaatsen definitief worden.

De locatie is een aanvulling op de twee camperplaatsen die de gemeente Nissewaard op dit moment al heeft: een locatie met vier plekken aan de Hongerlandsedijk in Spijkenisse, met uitzicht op de Oude Maas en een camperplaats aan de Vredehofstraat in Spijkenisse, waar voor drie campers op een parkeerterrein nabij het centrum het parkeertarief is verschuldigd.

De sitecode op Campercontact.com van de nieuwe camperplaats in Simonshaven is 99127.