Nieuwe camperplaats in Brabantse Nistelrode

In het Brabantse Nistelrode is Camperplaats De Landing onlangs geopend. De naam van de locatie is zeer toepasselijk: camperaars hebben vrij zicht op het zweefvliegveld dat achter de camperplaats ligt.

Patrick en Ingrid van der Lee besloten om de camperplaats te starten nadat het perceel grenzend aan hun land te koop kwam. “We zijn zelf camperaars en als we achter op ons land stonden, wisten we dat dit de perfecte plek voor een camperplaats was. Het is niet alleen genieten van het weidse uitzicht, maar ook van de attractie voor de deur met zweefvliegtuigen en paragliders”, vertelt Ingrid van der Lee enthousiast. “Ik wilde al jarenlang iets erbij doen en dit kwam op ons pad toen we de oude boerderij konden kopen.”

Eitjes van eigen kippen

De familie Van der Lee runt daarnaast een pluimveebedrijf, waar broedeieren worden gelegd en de kippen en hanen vrij rond lopen. Het bedrijf grenst niet direct aan de camperplaats. “Op het terrein staat een infowagen met daarin foldertjes van wat er in de omgeving te doen is. Ook liggen er eitjes van onze eigen kippen”, vertelt Van der Lee.

De camperlocatie biedt plek aan tien campers. De camperplaats heeft voorzieningen zoals elektriciteit en een sanistation, maar geen sanitair. Er zijn geen vaste aankomst- en vertrektijden. “Wij houden zelf van vrijheid en no-nonsense. We willen graag een ongedwongen sfeer en geven de camperaar graag de mogelijkheid om zelf te kiezen wanneer ze komen en gaan. Je betaalt per overnachting”, licht Van der Lee toe.

Wandelen en fietsen

In het nabijgelegen plaatsje zijn diverse winkels en restaurants te vinden. Een uitstapje naar Den Bosch, Oss of Uden is snel gemaakt. In de omgeving  van de camperplaats zijn ook veel wandel- en fietsroutes beschikbaar, zoals in natuurgebied De Maashorst.

De eerste ervaringen zijn in ieder geval positief: “Ik vind het echt leuk. Leuker dan gedacht. En het cliché klopt echt: als de mensen blij zijn, dan ben ik dat ook. Ik krijg er zelf ook een vakantiegevoel van”, besluit Van der Lee.

Camperplaats De Landing is te vinden op Campercontact.com onder sitecode 99092.