Nieuwe camperplaats aan Jeltesleat

In het Friese Hommerts is de nieuwe camperplaats De Jeltesleat gerealiseerd, langs de druk bevaren Jeltesloot. Deze nieuwe bestemming moet in september nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad. Eigenaar Iep Kamstra is hoopvol en staat daarom nu al klaar voor gasten.

Er is al stroom, drinkwater en afvoer van grijs water op het terrein met bomen, gras en verharding. Ook is er een douche en toilet. De verdere plannen zijn groot. Deze winter wordt een haven gegraven, met plek voor tien boten. Camperaars met een boot kunnen deze dankzij de nu al aanwezige helling te water laten. Kamstra gaat ook boten met elektrische aandrijving verhuren. Er komt een terras, waar koffie, thee en gebak worden verkocht. Wanneer het idee goed wordt ontvangen, breidt De Jeltesleat uit naar zestien plekken.

Elfstedenfietsroute

Vier jaar geleden heeft Kamstra het grote terrein langs de Jeltesloot gekocht, voor opslag van materieel van zijn kleinschalig bedrijf in kraanverhuur en grondverzet. “Maar het terrein is daar veel te groot voor. Daarom dacht ik al meteen aan een camperplaats of minicamping. Het is zo’n mooie plek langs het drukst bevaren kanaal van Friesland. De omgeving is prachtig. De Elfstedenfietsroute komt hierlangs, Sneek ligt in de buurt en het gemeentezwembad ligt naast ons terrein. We willen met de camperplaats dit gebied promoten”, aldus Kamstra.

Kamstra verwacht dat de gemeenteraad instemt. “Volgens burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân komt De Jeltesleat het toeristische aanbod ten goede. Het college wil daarom toestemming geven, al passen de bedrijfsactiviteiten niet in het bestemmingsplan,” stelt de ondernemer. Voor Kamstra is dat voldoende reden om nu al informeel de deur open te zetten voor gasten. Een vermelding op Campercontact.com is er nog niet.