Bürstner Lyseo Gallery: halfintegraal met opklapbare alkoof

Bürstner komt met een primeur: de Lyseo Gallery is een halfintegraal met een opklapbare alkoof, die onderweg verborgen zit in het cabinedak. Vooralsnog is er alleen nog een prototype, maar Bürstner hoopt de camper in de nabije toekomst in productie te nemen. Het is dus nog even wachten voor hij in de showroom staat.

De Bürstner Lyseo Gallery lijkt aan de buitenkant op een halfintegraalcamper. Dat verandert op de plaats van bestemming: dan komt er met een druk op de knop een alkoof tevoorschijn. Deze camper combineert daarmee twee voordelen: de stroomlijn van een halfintegraal met de ruimte van een alkoofcamper.

Extra verdieping

De zogenoemde Gallery Roof bestaat uit luchtkamers. Een compressor vult ze binnen negentig seconden met lucht, waardoor de alkoof verticaal omhoog komt. Dankzij verstevigingen en een druksensor die de luchtdruk continu meet, kan de alkoof niet zomaar inzakken. Kou krijgt geen kans dankzij een ingesloten luchtlaag in de luchtkamers. De alkoof is binnen 110 centimeter hoog en telt bijna als een extra verdieping. De camper is van alle gemakken voorzien: een fors bed, een tafel en een oplaadstation voor telefoons. Via een vaste trap tegenover de zithoek is de alkoof bereikbaar. Als de Gallery Roof is uitgeklapt, heeft de camper een hoogte van 3,7 meter.

De cabinestoelen en bank van de Bürstner zijn bekleed met cognackleurig buffelleer en op de grond ligt een hoogpolige vloerbedekking. De rest van het interieur is uitgevoerd in een combinatie van lichte kleuren en antraciet.

Verborgen afzuigkap

De keuken is rijk uitgerust met onder meer een weg te klappen koffiezetapparaat en een verborgen afzuigkap, die bij gebruik uit het werkblad tevoorschijn komt. Verder vallen hier de centraal te vergrendelen losse keukenelementen op. De ruime badkamer is achter in de camper te vinden en strekt zich uit over de hele breedte. Wat er op het prijskaartje van de camper komt te staan, is nog niet bekend.