Verhuurbedrijf voor elektrische camperbusjes

Vanaf dit voorjaar verhuurt de startup LEAVV elektrische camperbusjes. Het is het eerste Nederlandse verhuurbedrijf dat zich volledig op elektrische campers toelegt.

De vloot van LEAVV bestaat in eerste instantie uit twee Peugeot-voertuigen. Het gaat om de Peugeot Expert L3 met een accucapaciteit van 75 kWh en een actieradius van 330 kilometer. De auto’s worden geleverd door Peugeot Haaima uit Leeuwarden, waarna ze door ombouwbedrijf Camperfixx worden vermaakt tot campers. Wanneer het een succes blijkt te zijn, komen er in het verhuurseizoen 2021 nog twee campers bij.

Nauwelijks aanbod

De eigenaren Charlotte van Geel en Robbert van Goethem kwamen tijdens de coronacrisis op het idee met LEAVV te starten. Van Geel: “Zelf reis ik heel graag en toen dat bijna niet meer kon, was reizen met een camper zo ongeveer de enige optie.” Zodoende ging ze op zoek naar een huurcamper. Ze wilde graag het milieu zo min mogelijk belasten.

“Ik kwam er al snel achter dat er nauwelijks aanbod is in verhuur van milieuvriendelijke campers.” Daarom besloot ze zelf in het gat te springen. Ze vond een enthousiaste compagnon in Van Goethem en vervolgens ging het balletje rollen toen ze ook de twee bedrijven meekregen. “We hopen dat steeds meer mensen kiezen voor groenere huurcampers en we zo het verschil kunnen maken.”

De naam

De naam LEAVV is een samenvoeging van de woorden leaf (blad van een boom) en leave (verwijzing naar op pad gaan). Een groene camper is te huur vanaf 90 euro per dag tot 145 euro in het hoogseizoen. Op de website van het bedrijf vind je ook voorbeelden van camperroutes.