Bürstner Campeo C 540 4×4 met vierwielaandrijving

Bürstner heeft de kortste indeling van de buscamperserie Campeo in een stoer jasje gestoken: de vierwielaangedreven Campeo C 540 4x4. De wagen heeft de Citroën Jumper 2.2 Blue HDj als basisvoertuig. Dit in tegenstelling tot de reguliere modellen, die op een Fiat Ducato zijn gebouwd.

Los van de vierwielaandrijving, is de wagen standaard uitgerust met een elektronisch tractiesysteem, verhoogde wielophanging en lichtmetalen wielen van 16 inch. Een plaat beschermt de motor en brandstoftank tegen onder meer steenslag. Uiteraard is de C 540 4×4 winterhard.

Wie niet genoeg heeft aan deze basisuitrusting, kan kiezen uit twee pakketten: het off road-pakket en het Active 4-pakket. In het eerste zitten een achterasblokkering, extra robuuste ophanging, wielkastverbreding en -verhoging, een beschermplaat voor de katalysator en terreinbanden met grof profiel. Met de chassisverhoging staat deze stoere buscamper vooraan 22 millimeter en achteraan 60 millimeter hoger. Het sperdifferentieel maakt het mogelijk de wielen afzonderlijk aan te sturen. Het Active 4-pakket biedt aluminium raamlijsten en een bullbar aan de voorzijde.

Interieur C 540

Binnen heeft de zithoek een uitschuifbare tafel. De bank is uitgerust met een Isofix-systeem voor een kinderzitje. In totaal zijn er vier zitplaatsen. In de kasten zijn verschuifbare spotjes geplaatst. De keuken staat half in de ingang en heeft op de kopse kant een compressorkoelkast staan. Verder zijn hier twee gaspitten te vinden. De opberglades zijn voorzien van een soft-close-sluiting.

In de badkamer zijn een douche, toilet en vaste wastafel. Doordat de doucheslang door het badkamerraam kan, is de douche ook buiten te gebruiken. Achterin is een dwarsbed geplaatst van 197 bij 133 tot 130 centimeter. Optioneel is een slaaphefdak met een bed van 200 bij 135 centimeter verkrijgbaar. De C 540 4x4 is verkrijgbaar vanaf 65.310 euro.