Offroad met de Hymer ML-T 570 CrossOver

Vanwege de groeiende populariteit van offroad-campers brengt Hymer twee gewilde modellen uit in een CrossOver-editie. Een ervan is de halfintegraal ML-T 570 CrossOver. In de gewone uitvoering staat deze op een Mecedes-chassis, in de CrossOver-editie komt daar vierwielaandrijving met het intelligente tractiesysteem 4ETS bij. De verhoogde wielophanging zorgt voor meer bodemvrijheid. Het maximaal toelaatbaar gewicht van 4.100 kilogram vereist wel een C1-rijbewijs.

Stoer design

De CrossOver heeft een stoer design meegekregen: zilver met antracietkleurige vlakken en een fluorgele striping. De all terrain-banden van 16 inch, het imperiaal, het reservewiel, de ladder op de achterwand en de ledlichtbalk boven de cabine maken het plaatje van een offroad-voertuig compleet.

Wie met de Hymer ML-T 570 CrossOver op reis gaat, kan tot aan tien dagen zelfvoorzienend leven. Standaard heeft de wagen namelijk twee zonnepanelen van 90 wattpiek, twee lithiumbatterijen van 135 Ah, een loodaccu van 95 Ah en een omvormer. De camper heeft een dieselverwarming van 6 kW met een elektrisch verwarmingselement.

Enkele bedden

De antracietkleur van de buitenkant is ook binnen terug te vinden. Dat contrasteert mooi met het houtdecor op de kasten. In de camper zijn meerdere opbergnetten te vinden. Achterin zijn twee enkele bedden, waar met een kussen één groot bed van is te maken. De keuken is onder meer uitgerust met een driepitsgasstel en een koelkast van 152 liter. De Hymer ML-T 570 CrossOver heeft vier goedgekeurde zitplaatsen. Van de L-vormige zitgroep is nog een derde bed te maken. De wagen is leverbaar vanaf 151.290 euro.