Meer camperplekken op Camperplaats Appelscha

Camperplaats Appelscha is uitgebreid van tien naar twintig camperplekken. Dit kunnen er in de toekomst ook dertig worden. De gemeente heeft een voorlopige vergunning voor de uitbreiding verleend, waardoor er al tien extra plaatsen zijn gerealiseerd.

“Het is nu wachten op de definitieve vergunning”, vertelt eigenaar Erik Huizinga. “De gemeente Ooststellingwerf is altijd welwillend geweest. Afgelopen maandag heeft de raad nog een positief advies over onze plannen uitgebracht. We hopen dat het administratieve proces in april is afgerond.” Nadat voorlopige vergunning werd verleend, is afgelopen november al begonnen met de aanleg van extra plaatsen.

“De extra plekken zijn al voor onze wintersluiting in gebruik genomen. Alleen het detectiesysteem, waarmee de bezetting van de camperplaats real time wordt weergegeven op de website, werkte nog niet. We hopen dat het voor de seizoensopening in orde is”, vervolgt Huizinga. Ook wordt er nog gewerkt aan een extra wc en douche in het bestaande toiletgebouw.

De camperlocatie ligt aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold en ook op een steenworp afstand van alle voorzieningen die Appelscha te bieden heeft. De camperlocatie is op dit moment gesloten maar opent op 1 maart weer de deuren.

Camperplaats Appelscha staat op Campercontact.com onder sitecode 49872.