Compacte buscamper VanTourer Urban op Mercedes Vito

Met de Urban brengt de Duitse camperbouwer VanTourer een compacte buscamper op de markt, die met een lengte van 5,13 meter fors korter is dan de andere buscampers van dit merk. 

De wagen heeft de Mercedes Vito als basis en past met een hoogte van 1,99 meter in een parkeergarage. Een multifunctionele bus, geschikt voor vakantie, maar ook als ruime auto voor thuis.

Smalle bedden, leuke details

Deze buscamper komt in drie varianten: de Base, de Comfort en de Prime. Alle drie de modellen zijn uitgerust met een slaaphefdak, met een smal tweepersoonsbed van 191 bij 107 centimeter, zijramen met horrengaas en leeslampjes met USB-aansluitingen. De zitbank is om te bouwen tot een nog smaller bed van 190 bij 100 centimeter. Kasten zijn achter de bestuurder en helemaal achterin te vinden. De VanTourer Urban komt verder met leuke details, zoals dimbare en van kleur wisselende verlichting en een tafel met magnetisch tafelblad.

In het een keukenblokje zit een spoelbak en een tweepitskookstel, allebei met een glazen afdekplaat. De watertank heeft een inhoud van 25 liter en de koelbox is 30 liter. In de Base – de goedkoopste variant – staat de keuken vast. In de Comfort en Prime is het keukenblok uitneembaar en dus ook buiten te gebruiken. Daarbij komen de buitenaansluitingen voor water, gas en 12 volt goed van pas.

Vito met assist-systemen

De Base is voorzien van een 102 pk-motor. De Comfort en de Prime hebben standaard een 136 pk-motor. Ook hebben deze twee duurdere varianten een Webasto Air Top 2000-verwarming en motorairco. De Vito komt – typisch Mercedes – met diverse assist-systemen, waaronder rijstrook-assist en dodehoek-assist. Wie graag het avontuur opzoekt, kan bij de VanTourer Urban kiezen voor vierwielaandrijving. De VanTourer Urban is leverbaar vanaf 61.900 euro.