Zilveren speld voor Hans Pronk

Hans Pronk uit Oegstgeest heeft een zilveren NKC-speld gekregen voor zijn rol op het gebied van camperplaats ontwikkeling in Nederland. Niet meer dan terecht, want wat kun je als NKC-vrijwilliger nog meer doen dan het realiseren van een dertigtal camperlocaties? In een adviserende rol bijdragen aan de strategische ontwikkeling van nog maar eens zeventig(!) camperlocaties in Utrecht, Noord- en Zuid Holland misschien..?

Hans Pronk Van De NKC Zilveren Speld 03

Want dát is wat Hans Pronk in de afgelopen acht jaar als betrokken ledenraadslid en camperplaatsspecialist allemaal gepresteerd heeft. En dát is dan ook de reden dat een decoratie als blijk van waardering meer dan op zijn plek is. Of om met de bewonderende woorden van NKC-directeur Stan Stolwerk tijdens de verrassingsuitreiking van de zilveren speld te spreken: “dankzij de inzet, kennis en slagkracht van onmisbare vrijwilligers zoals Hans, zijn we bij de NKC in staat om Nederland steeds campervriendelijker te maken”. Om daar met een knipoog “op naar de volgende honderd camperlocaties” aan toe te voegen.

Hans Pronk staat bekend als een loyale optimist met gevoel voor humor, een proactieve houding en een ontembaar doorzettingsvermogen. Zijn collega’s op het Projectbureau Camperplaatsen noemen hem verder een positief-kritische meedenker die graag met zijn eigen buscamper op pad gaat om op locatie even persoonlijk als professioneel advies te geven. Combineer dit met zijn kennis van, en ervaringen met, gemeentelijke procedures, beleidsvorming en vergunningen en je kunt met recht spreken van een fijne collega die van absolute meerwaarde is voor de NKC in het algemeen en het projectbureau in het bijzonder.

Over de zilveren speld

De zilveren speld is een onderscheiding voor vrijwilligers die gedurende een langere periode een significante bijdrage leveren aan de activiteiten en doelen van de NKC.