Scandinavië als inspiratie voor vernieuwde Hobby Optima de Luxe

Bij de restyling van de halfintegraal Hobby Optima de Luxe heeft de bouwer gekozen voor de rust van het Scandinavische interieur. Deze serie van premium-halfintegralen bestaat uit vijf indelingen. Een daarvan is de T70 GE met enkele bedden en een halve treinzit.

Het exterieur van de Hobby Optima de Luxe 2022 is ook meegenomen in de restyling. Zo valt de strakke vormgeving van de achterzijde op, die is uitgerust met sportieve ledverlichting en dynamische richtingaanwijzers. De halfintegraal heeft de nieuwe Fiat Ducato als basisvoertuig.

Deense hygge

Een extra brede deur biedt via een elektrisch opstapje toegang tot het woongedeelte. Het Deense ‘hygge’, dat staat voor gezelligheid, diende als inspiratie voor het vernieuwde interieur. Hier dus veel licht hout en wit, dat een opvallend contrast vormt met de donkere oppervlakken en meubelbekleding. De zithoek in de Optima de Luxe T70 GE bestaat uit een bankje, een zijbank en de twee draaibare captain chairs met armleuningen.

De keuken heeft drie gaspitten en handige opbergmogelijkheden, waaronder een kruidenrekje. De Dometic-absorptiekoelkast tegenover de keuken heeft een inhoud van 133 liter. In de badkamer is de douche gescheiden van de wastafel en het draaibare Thetford-toilet. De enkele bedden in de slaapkamer hebben een afmeting van 230 en 197 bij 80 centimeter. In de zithoek is nog een bed te creëren en ook een hefbed boven de cabine behoort tot de mogelijkheden.

Gfk en xps

Het dak en de bodem zijn van gfk gemaakt. Voor de ondervloer van polyester is xps-isolatie gebruikt. Een Truma Combi 6 zorgt voor warmte in de camper. Voorbereiding voor zonnepanelen is aanwezig. De leidingen en watertanks zijn beschermd tegen vorst. De boordtechniek is aan te sturen via een bedieningspaneel en de app Hobby Connect. Bagage vindt een plekje in een van de vele opbergmogelijkheden, onder de bedden of in de garage. De vernieuwde Hobby Optima de Luxe T70 GE is verkrijgbaar vanaf 86.600 euro.