Nieuwe camperplaats in Emmen

In het centrum van Emmen komt een camperplaats met voorzieningen: een deel van de parkeerplaats P-Noord bij bioscoop Kinepolis wordt hiertoe ingericht. De bedoeling is dat deze camperplaats vijf tot tien jaar op die plek kan blijven. 

De huidige locatie nabij parkeerplaats P-Oost

 

De gratis camperplaats nabij parkeerplaats P-Oost bij de bioscoop Kinepolis komt op termijn te vervallen. Volgens de gemeente voldoet deze plek niet, vanwege de onverharde ondergrond en het ontbreken van de nodige voorzieningen. Bovendien wil de gemeente dit terrein inrichten voor onder andere woningbouw. Omdat gemeente Emmen toch een camperplaats in het centrum wilde, is er plaats gemaakt op parkeerplaats P-Noord bij de bioscoop. Bij de ontwikkeling van de plannen heeft de NKC de gemeente met advies bijgestaan.

Basisvoorzieningen

Op de camperplaats wordt voorzien in de basisvoorzieningen, zoals stroom, een watertappunt en loosplaatsen. Er komen negentien plaatsen en het landschap wordt er aangepast door de aanplant van nieuwe struiken en bomen. Wat een overnachting gaat kosten, is nog niet bekend. De verwachting is dat de nieuwe camperplaats in de loop van het komend jaar wordt geopend.

De sitecode op Campercontact.com van de camperplaats in Emmen die komt te vervallen is 7.