Eerste buscamper van Dethleffs: de Globetrail 640 EB

Het komende camperseizoen introduceert Dethleffs voor het eerst een buscamperserie: de Dethleffs Globetrail. De nieuwe serie omvat twee indelingen: de 640 EB is 6,39 meter lang en uitgerust met enkele bedden in de lengterichting, de 600 DB is zes meter lang en heeft een dwarsbed. Van de twee aparte bedden in de 640 EB is ook een ligweide te maken. In beide uitvoeringen zijn de bedden op te klappen, waardoor er ruimte voor bijvoorbeeld een fiets ontstaat. Onder de bedden bevinden zich opbergboxen en een apothekerskastje.

Fris en licht interieur

De Dethleffs Globetrail is een klassieke buscamper met een zithoek tegenover de ingang. Hier staan een bankje, een tafel met verlengbaar blad en de twee draaibare cabinestoelen. Daarboven hangen kastjes. In het interieur koos de bouwer uit het Duitse Isny voor fris hout en veel licht. De buscamper heeft twee Heki-dakluiken: eentje boven de zitgroep en eentje in het slaapgedeelte. Door de hele camper is indirecte verlichting aangebracht.

Het keukenblok heeft op de kopse kant een koelkast van 84 liter. Verder is de keuken uitgerust met een tweepitsgasstel, een spoelbak, drie greeploze lades, bovenkastjes en een opvallend groot werkblad. De badkamer is met een roldeur afgescheiden van de rest van de buscamper. Een te openen dakluik en raam zorgen hier voor licht en ventilatie.

Sportieve look

De Fiat Ducato doet dienst als basisvoertuig voor de Dethleffs Globetrail. Standaard is de Ducato voorzien van een 120 pk-motor met een handgeschakelde zesversnellingsbak, een dubbele airbag, cruisecontrol en diverse assistsystemen. Het exterieur is wit met grijze kleurvlakken en een rode striping. De zwarte aluminium wielen zorgen voor een sportieve look. De planning is dat deze buscamper vanaf september ook verkrijgbaar is op de Citroën Jumper. De Dethleffs Globetrail 640 EB is leverbaar vanaf 69.990 euro.