Dit was het campernieuws van 2021

Het jaar 2021 zit er bijna op, tijd om terug te blikken. Wat hield camperaars het afgelopen jaar bezig? Dat is te zien in het overzicht van de meest gelezen artikelen op nkc.nl.

In het lijstje staan veel berichten waarin camperplaatsen centraal staan. Of het nu om een nieuwe camperlocatie gaat, of over overlast of om het tarief: het is duidelijk dat camperaars graag van alle camperplaatsontwikkelingen op de hoogte zijn.

Er is duidelijk veel belangstelling voor onderwerpen waar de NKC zich voor inzet. Zo wilden lezers meer weten over de mogelijke sjoemelsoftware bij Fiat Ducato. Maar ook over bijvoorbeeld de lobby van de NKC voor de verhoging van het rijbewijs B naar 4.250 kilogram.

Verder scoren ook andere berichten die te maken hebben met het gewicht van de camper hoog. Voor de jaarlijkse campagne Weet wat je weegt was ook dit jaar weer veel belangstelling.

Zie hieronder het jaaroverzicht in de vijftien best gelezen en veelzeggende berichten:

 1. Nieuw initiatief camperplaatsen: Langs Boerenerven
  Voor camperaars die willen genieten van het landelijke buitenleven is er het netwerk Langs Boerenerven. Er zijn vijftien camperlocaties met een agrarische achtergrond bij aangesloten: van veeboer tot akkerbouwer en van bloemkweker tot hobbyboer.
 2. Mogelijk ook sjoemelsoftware bij Fiat Ducato
  Na het dieselschandaal met Volkswagen in 2015 zit nu Fiat in de beklaagdenbank. In Duitsland lopen meerdere rechtszaken van mensen die de aanschafprijs van hun camper terugeisen van Fiat.
 3. Frankrijk voert nieuw verkeersbord in
  In navolging van Spanje, Oostenrijk en Noorwegen heeft Frankrijk nu ook een verkeersbord ingevoerd, dat aangeeft dat een rijstrook is gereserveerd voor verkeer dat het milieu ontziet.
 4. NKC roept op tot de verhoging van rijbewijs B naar 4.250 kilogram
  De NKC roept de Europese politiek op tot de verhoging van de gewichtslimiet van het B-rijbewijs van 3.500 naar 4.250 kilogram. Houders van het rijbewijs B moeten zo de mogelijkheid krijgen om voertuigen tot 4,25 ton voor privédoeleinden te besturen.
 5. Wangedrag en overlast bedreigen camperplaats Loevestein
  De gewilde camperplaats Slot Loevestein dreigt te verdwijnen doordat het veel te grote aantal camperaars dat er overnacht voor ernstige overlast zorgt. Facilitair manager Dré van Dongen van Slot Loevestein doet dan ook een oproep aan camperaars om zich aan de regels te houden.
 6. NKC krijgt klachten over tolboetes Italië
  Bij de NKC en de NKC Juridische Helpdesk zijn de afgelopen periode opvallend veel meldingen binnengekomen van camperaars die een naheffing krijgen vanwege het niet afrekenen van een toltraject in Italië. Vaak is het jaren geleden dat dit is gebeurd.
 7. Volop camperplaatsontwikkelingen
  Het voorjaar is bij uitstek de tijd dat er nieuwe camperplaatsen bijkomen. In dit bericht uit april kwamen er in die periode drie nieuwe camperlocaties bij, werd er een uitgebreid en werd een locatie vanwege een herinrichting tijdelijk gesloten.
 8. Opnieuw commotie rond tarief camperplaats Musselkanaal
  Met een verlaging van het tarief van camperplaats Spoordok te Musselkanaal is er opnieuw discussie ontstaan over mogelijke oneerlijke concurrentie.
 9. Den Driesch in Valkenburg weer open
  Camperplaats Den Driesch in Valkenburg gaat na een korte sluiting weer open. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving van de uitbaters kunnen camperaars er vanaf 25 november weer terecht.
 10. Aantal camperlocaties in Nederland groeit fors in 2020
  Het aantal camperlocaties in Nederland is in 2020 gegroeid met 21 procent. Dat brengt het totale aantal locaties waar je met een camper terechtkunt op 2.244. Zo blijkt uit cijfers van camperplaatsenplatform Campercontact.
 11. NKC gaat opnieuw campers wegen
  Ook dit voorjaar bood de NKC opnieuw de gelegenheid de camper te laten wegen. Dit als onderdeel van de campagne Weet wat je weegt, waarmee de NKC wijst op het belang van een gezond campergewicht.
 12. Dometic roept gaskooktoestellen terug
  Dometic roept gaskooktoestellen terug die werken op vloeibaar flessengas. Uit onderzoek is gebleken dat er mogelijk lekkage optreedt in leidingen en gasregelknoppen, waardoor in het ergste geval een explosie kan ontstaan, aldus het bedrijf.
 13. Een derde campers te zwaar
  Van de achthonderd campers die zijn gewogen tijdens de weegcampagne van de NKC, bleek een derde overbeladen. “We blijven hameren op het belang van een veilig campergewicht”, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk.
 14. Opvallend veel accuproblemen
  Bij de NKC hebben zich de laatste weken opvallend veel camperbezitters gemeld die problemen hebben met de startaccu van hun camper. Ook bij NKC Verzekeringen is een stijging van het aantal verzoeken om pechhulp merkbaar.
 15. Geen boete bij ontbreken dodehoeksticker
  Het ontbreken van een dodehoeksticker op zware voertuigen in Frankrijk leidt de eerste drie maanden van dit jaar nog niet tot een boete. Dat meldt de brancheorganisatie voor het wegtransport TLN.