Buscamper VANtourer 540 D krijgt opfrisbeurt

VANtourer heeft de buscamper 540 D een opfrisbeurt gegeven, met onder meer een vernieuwd systeem om meer ruimte te kunnen creëren in de douche.

VANtourer komt uit de fabriek van Knaus-Tabbert in Hongarije. De buscampers van het merk zijn er in verschillende indelingen en lengtes. Het kortste model is de VANtourer 540 D: een 5,41 meter lange buscamper met een dwarsbed achterin, van 194 bij 140 centimeter. Optioneel is daarboven nog een hefbed te plaatsen. Nog meer slaapplaatsen ontstaan door te kiezen voor het slaaphefdak, waar het bed een afmeting van 200 bij 135 centimeter heeft.

Extra doucheruimte

Het Variobad biedt plaats aan een toilet, een wastafel en een douche. Nieuw is het materiaal van het douchegordijn. Volgens VANtourer rolt water door dit hightech-materiaal makkelijker van het gordijn af. Dit gordijn is langs het middenpad in de buscamper te spannen, waardoor meer doucheruimte ontstaat. De badkamer is verder uitgerust met kastjes en een te openen raam.

De keuken heeft twee gaspitten, afgedekt met een glazen plaat. De rvs-spoelbak heeft handig een snijplank als afdekking. Een hoog, smal kastje naast het aanrechtblad biedt bergruimte. De compressorkoelkast met vriesvakje heeft een inhoud van 80 liter. In de vuilwatertank kan 85 liter en in de verswatertank 100 liter.

Extra opties

De Fiat Ducato heeft standaard een 120 pk-motor en een handgeschakelde zesversnellingsbak. Optioneel is de wagen leverbaar met meer pk’s en een negentrapsautomaat. De VANtourer 540 D is leverbaar vanaf 68.380 euro.