Recordcijfers voor camperverkoop

In de eerste zeven maanden van 2021 zijn inmiddels bijna evenveel nieuwe campers verkocht als in het hele voorgaande jaar. Ook gebruikte campers gaan ‘als warme broodjes over de toonbank’. De verkopen vertalen zich in grote belangstelling voor de NKC.

Het aantal nieuwe kampeerauto’s reikte in kalenderjaar 2020 tot 2.412, terwijl dit jaar tot en met juli al 2.394 exemplaren op kenteken zijn gezet. De verkoopstijging in de eerste zeven maanden van 2021 ten opzichte dezelfde periode vorig jaar bedraagt 32 procent. Nog deze week zal naar alle waarschijnlijkheid het absolute jaarrecord qua camperverkoop worden gebroken.

Tweedehands campers

De particuliere handel in tweedehands kampeerauto’s steeg met anderhalf procent nauwelijks ten opzichte van de eerste zeven maanden van vorig jaar. In 2021 gingen tot nu toe 12.247 campers over in andere particuliere handen. De vakhandel daarentegen noteerde dit jaar tot en met juli een plus van maar liefst 28 procent in de verkoop van camperoccasions. In totaal verlieten de afgelopen zeven maanden 11.056 gebruikte kampeerauto’s de showrooms.

Goede adres

Deze cijfers vertalen zich ook in de aantallen camperaars die de weg naar de NKC weten te vinden. “We hebben dit jaar inmiddels weer veel nieuwe leden mogen begroeten en voor de app Campercontact noteerden we vorige maand de zeshonderdduizendste download,” vertelt NKC-directeur Stan Stolwerk trots. “We merken dat er veel nieuwe camperaars bij zijn gekomen, die op zoek zijn naar betrouwbare informatie over hun nieuwe hobby. Bij ons zijn ze aan het goede adres.” De NKC telt inmiddels 63 duizend leden.