Camperpark De Vlinder is geopend

De eerste camperaars zijn aangekomen op het nieuwe Camperpark De Vlinder in het Gelderse Hengelo. Vanuit de lucht is de vorm van het sierlijke dier waar de locatie naar is genoemd goed te zien. En dat is niet alleen mooi maar ook functioneel. Door de ronde vormen hebben alle camperaars ruime plekken en zicht over het landschap.

Passie

 

Passie

Frans en José Hendriks runnen deze camperplaats en hebben als ervaren camperaars al veel plekken bezocht. Inspiratie genoeg dus om er zelf eentje te beginnen. “We hebben er veel gezien. Soms stonden we zo dicht bij elkaar, dat het wel een verkoopplaats van campers leek”, blikt hij terug. Het is dus niet vreemd dat de plaatsen hier ruim zijn en veel uitzicht bieden, zeker als de mais is geoogst. “Het is onze passie: iets maken wat de ander nog niet heeft. We kwamen op het idee om er de vorm van een vlinder van te maken, door de vele bloemenvelden die we op het veld gingen aanleggen.” De Vlinder is dan ook een natuurlijk geheel. Er zijn wadi’s aangelegd, die regenwater opslaan dat in droge perioden kan worden gebruikt. Vanaf volgend jaar gaat het echtpaar ook streekproducten verkopen.

Sanitairgebouw

Er is plaats voor 59 campers op het terrein, dat ongeveer een hectare groot is. Een flinke locatie, omdat het gebied nog niet zo veel camperplaatsen telt, terwijl het wel een mooie regio is die te voet en per fiets te ontdekken is. Bij de gemeente ligt een vergunningaanvraag voor een nieuw sanitairgebouw. Op dit moment is er een unit met twee douches en toiletten.

Boeken kan op de website van de camperplaats, maar bellen of op de bonnefooi langskomen kan ook. Meer informatie over de nieuwe camperlocatie staat op Campercontact.com onder sitecode 99433.